Advertisement
HABERLER ABONE OL

CEMRE NUR KARACA

Karsan, 10, 12 ve 18 metre uzunluğundaki %100 elektrikli otobüs serisini tanıttı. Tanıtım toplantısın Bloomberg HT’ye konuşan Okan Baş, ikinci çeyrekte açıklanan zararı 2021’in son altı ayında kapatmayı planladıklarını söyledi.

Okan Baş, “Pandeminin etkisini mevcut işlerimizde çok net yaşadık ve yaşıyoruz. İlk 6 aylık sonuçlarımızda da bunu görüyoruz. Önümüze baktığımızda değişme yaşandığını da görüyoruz. Siparişlerimiz gelmeye başladı ve onların üretimlerini planlamaya başladık. Gelen taleplerle son altı ayda borçlarımızı kapatacağımızı düşünüyoruz. Yani önümüzde daha iyi günler görüyoruz.“ açıklamalarında bulundu.

Öte yandan yeni elektrikli otobüsler için ihalelere girdiklerini açıklayan Baş, “Avrupa bizim önemli pazarımız. Özellikle Romanya çok önemli. İtalya, Almanya , İspanya, Romanya ve Fransa gibi ülkelerde ihalelere katıldık. Talepleri karşılayacak kapasitemiz de mevcut. Önümüzdeki dönemde Avrupa pazarında iyi bir ivme yakalamak istiyoruz ama bunu da ilerleyen aylarda zaten göreceğiz.” diye konuştu.