Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Devlet servet fonundan gelen bir dosyaya göre, Katar Yatırım Otoritesi, Credit Suisse Group AG'deki hissesini yaklaşık yüzde 5,6'dan yüzde 6,87'ye çıkardı. Satın almayla birlikte Katar Yatırım Otoritesi, Suudi Ulusal Bankası'nın hemen ardından İsviçre bankasının en büyük ikinci hissedarı oldu.

Bu ayın başlarında, Credit Suisse'in uzun süredir en büyük hissedarı olan ve bir zamanlar yaklaşık yüzde 10 hisseye sahip olan Harris Associates’in hissesinin yüzde 3'ün altında olduğu bildirilmişti. Credit Suisse'in ana sermayedarı olan Suudi Ulusal Bankası ise şu anda sahip olduğu yaklaşık yüzde 10’luk hisse ile listenin başında yer alıyor.

Katar Yatırım Otoritesi, 2021 yılı Nisan ayında Credit Suisse'in yaklaşık 2 milyar dolarlık dönüştürülebilir tahvil ihracına katılmıştı.

Sermaye piyasalarını, danışmanlık ve kaldıraçlı finans işlerini Credit Suisse First Boston markası altında bir butik birime dönüştürmeyi planlayan İsviçre bankası, geri kalan ticaret işlerini varlık yönetimi işiyle daha yakından entegre etmeyi içeren stratejik bir yenilemeden geçiyor.