Advertisement
HABERLER ABONE OL

Pazartesi günü erken saatlerde Kiev’in merkezinde patlamalar olurken, Ukrayna genelinde hava saldırısı uyarıları yapıldı. Patlamalar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in iki gün önce Kırım’a giden önemli bir köprü bağlantısına düzenlenen saldırı için Ukrayna’yı suçlamasının ardından gerçekleşti.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, şehrin merkezindeki çok sayıda noktada patlamalar olduğu bilgisinin geldiğini ve emniyet güçlerinin müdahalede bulunduğunu söyledi. Öte yandan yerel yetkililerin Telegram üzerinden verdiği bilgiye göre Rusya’nın ülkenin güneyinde yer alan Zaporizhzhia şehrine düzenlediği füze saldırılarında bir apartman dairesi hasar gördü.

Ayrıca Odesa, Dnipro ve Lviv’den de patlama haberleri geldi.

Kritik önemdeki köprüde patlama

Hafta sonu Kırım ile Rusya arasındaki bağlantıyı sağlayan stratejik Kerç Köprüsü’ndeki patlamanın ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ukrayna’yı suçladı. Kremlin internet sitesinde yayımlanan yazılı açıklamasında Putin, “Ukrayna’nın gizli servisinin terörist saldırısı sivil altyapıyı hedef aldı” dedi. Olayı araştıran Rusya komisyonunun başkanı Alexander Bastrykin ise görüşmesinde Putin’e olayda bazı Rus vatandaşları ve tespit edilemeyen bazı devletlerin Ukrayna’ya yardım ettiğini aktardı. Putin, pazartesi günü güvenlik konseyini toplayacak. Ukrayna ise resmi olarak saldırıdan sorumlu olduğunu açıklamadı. Kerç Köprüsü 2014’te Rusya’nın Kırım’ı ilhak etmesinin ardından Putin’in bölgedeki imza projelerinden biri olarak görülüyordu. Böyle bir yapının hedef alınabilmesi Putin için sahada Ukrayna’ya karşı yaşanan toprak kaybının ardından yeni bir yenilgi anlamına geliyor.