Advertisement
HABERLER ABONE OL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerde asgari ücretin net 2 bin 500 liraya yükseltildiğini açıkladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde gerçekleştirilen Parti Meclisi (PM) Toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, yargı sistemine yönelik eleştirilerde bulunarak, "İstedikleri bürokratları, istedikleri yere atadılar. Yargıya da bir şekilde müdahale ettiler. Üzülerek izliyoruz. Başlangıçta 'Demokrasiyi derinleştireceğiz, ekonomiyi büyüteceğiz' dediler. Bir süre sonra kendileri şikayet etmeleri başladılar. Bu süreçte baktığımızda ve oturup sağduyu ile değerlendirdiğimizde 17 yıllık iktidarın, Türkiye'nin hiçbir temel sorununa çözüm üretmediğini görüyoruz" diye konuştu.

'CHP'Lİ BELEDİYELERDE ASGARİ ÜCRET NET 2 BİN 500 LİRA OLACAK'

Ana muhalefet partisi olarak halka söz verdikleri konular olduğunu kaydeden CHP lideri Kılıçdaroğlu, "2015 yılında biz 'Asgari ücret 1500 lira olsun' dedik, kabul etmediler; 1300 lira yaptılar. Ama biz bütün belediyelerimizde 1500 lira yaptık. 2018 yılında biz 'Asgari ücret net 2 bin 200 lira olsun' dedik, bunlar 2 bin 20 lira yaptılar. Bizim belediye başkanlarımız 2 bin 200 lira asgari ücreti yaptılar. Sözünün eri olmak budur. Son olarak '2020 yılı için asgari ücret 2 bin 500 lira olmalıdır' dedik. Bunlar net 2 bin 324 lira verdiler. Şimdi başta büyükşehir belediyelerimiz olmak üzere önümüzdeki süreçte CHP'li bütün belediyelerde asgari ücret net 2 bin 500 lira olacaktır" dedi.

 

 

 

haberturk.com