Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

SEFER YÜKSEL

Techsign Büyüme ve Dijital Pazarlama Müdürü Deniz Özgür, kimlik doğrulama ve tespiti sektörünün küresel pazarda özellikle pandemiyle birlikte hızlı büyüdüğünü ve pek çok firmayı bünyesine kattığını söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Finansal Teknoloji programına konuk olan Özgür, 2021 itibarıyla 23 milyar dolar olan sektörün pazar büyüklüğünün, 2026 yılına kadar 49.6 milyar dolarak ulaşmasının beklendiğini belirtti. Türkiye'de pek çok firmanın bu alana giriş yaptığını ifade eden Özgür, bunun temel nedenin pazardaki talebin gittikçe artıyor olması olduğunu söyledi. Bir diğer nedenin de Türkiye ve gelişmekte olan ülkelerin bu alanda regülasyonlar anlamında öncü rol oynaması olduğunu vurgulayan Özgür, bu alanda yapılan Ar-Ge çalışmalarının da her geçen gün arttığının altını çizdi.

"Doğrulama skorumuz yüzde 95"

Hedeflenen sektörleri genellikle regülasyonların belirlediğini söyleyen Özgür, "İş modellerimiz arasında öncelik olarak bankacılık, telekom ve fintech sektörü var. Ancak şunu da belirteyim çok geniş her sektörde farklı inovasyonlar geliştirmemizi sağlayan bir alandan bahsediyoruz" dedi. Kimlik doğrulama ve tespitinde doğrulama oranının önemine de değinen Özgür, "Techsign olarak son verilerimiz yüzde 95'in üzerinde doğrulama skorumuz olduğunu gösteriyor. Bu oran da dünya ortalamasına göre oldukça iyi bir oran. Türkiye'deki Ar-Ge bu noktaya yoğunlaştığında kendimizi kısa sürede dünyadakinden çok daha önemli bir noktada görebiliyoruz. Türkiye'de bankaların öncülük ettiği uzaktan kimlik doğrulama uygulaması dünyaya örnek olacak noktaya doğru gidiyor" diye konuştu.

"Küresel pazara odaklandık"

Techsing'ın 2016 yılında beş ortakla kurulan bir yazılım firması olduğunu kaydeden Özgür, doküman imzalama ve kimlik doğrulama dikeylerinde hizmet verdiklerini belirtti. Özgür, ürünleri tasarlarken dijital dönüşümün önündeki problemlere odaklandıklarının altını çizdi. Şirketin ilk yatırımını geçtiğimiz aylarda aldığını ve buradan sağlanan kaynağın şirketin iç ve global pazarda büyümesi için kullanılacağını belirten Özgür, ikinci yatırımı da 2022 yılının ikinci çeyreğinde almayı planladıklarını söyleyerek; "Bu noktada yabancı sermayenin de şirkete girmesi ve yabancı network'e erişebilmek için 'Akıllı Para'nın da şirkete giriş yapması bizim çok önemli" dedi. Temel hedeflerinin tamamen global odaklı olduğunu belirten Özgür, Almanya, Hollanda, Doğru Avrupa ve Türk Cumhuriyetleri pazarlarına yoğunlaştıklarını belirtti.