Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yaptığı açıklamada, bakanlığa ulaşan talepler üzerine kira ve gelir kaybı desteklerine yeniden başvuru imkanı sağlayacaklarını kaydetti.

Bakan Pekcan, "Gerekli şartları taşıyan esnaflarımız, başvurularını bugünden itibaren 31 Mart saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden yapabilecek." ifadesini kullandı.

24 Aralık 2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle, 30 Aralık 2020 tarihinde başlayan kira ve gelir desteği başvurularının 8 Ocak tarihine kadar kabul edileceği duyurulmuştu. Sonrasında başvuru süreci 11 Ocak 2021 tarihine kadar uzatılmıştı.

Pekcan başvuru sonuçları hakkında yaptığı açıklamasında, esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlerine yönelik destekler için 2 milyondan fazla başvuru geldiğini belirterek, “1 milyon 300 binin üzerinde gelir kaybı, 754 bin civarında da kira desteği için müracaat geldi.” ifadelerini kullanmıştı.

Gelir kaybı ve kira desteğinin şartları nelerdir?

Ticari kazançları basit usulde tespit edilenlere, vergiden muaf esnafa ve bunların dışında kalan esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirlere aylık 1.000 TL olmak üzere toplamda 3 bin TL hibe desteği sağlanması kararlaştırıldı.

Gelir kaybı desteğinden faydalanabilecek gerçek kişilerin vergi sicil kayıtlarına göre, esas faaliyetlerini yürüttükleri iş yerlerinin kira olması halinde, bu kişilere büyükşehir belediyelerinin bulunduğu yerlerde aylık 750 TL olmak üzere üç aylık toplamda 2.250 TL, diğer yerlerde aylık 500 TL olmak üzere toplamda 1.500 TL kira desteği verileceği duyurulmuştu.