Bloomberg HT Haberler Konut alacaklara devlet desteği artırılıyor
HABERLER

Konut alacaklara devlet desteği artırılıyor

  • Maliye Bakanı Naci Ağbal, konut hesabında devlet katkısının 15 bin liradan 20 bin liraya, azami devlet katkısı oranının da yüzde 20'den 25'e çıkarılacağını açıkladı.

Giriş: 02 Şubat 2018, Cuma 13:07
Güncelleme: 02 Şubat 2018, Cuma 13:09

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde konut hesabı uygulaması ile ilgili olarak, "İlk kez konut sahibi olacak vatandaşlarımıza kolaylıklar sağlayacak yeni düzenleme üzerinde çalışıyoruz" demişti.

Şimşek, konut sahibi olmayan vatandaşların ev alabilmesini ve bunun için harcamaların önceden tasarruf edilerek karşılanmasını amaçlayan "konut hesabı"nın 2016 yılında uygulamaya konulduğunu hatırlatarak sistemde devlet katkısının azami 15 bin lira olduğuna dikkati çekmişti.

Bu açıklamaların ardından Maliye Bakanı Naci Ağbal da bugün "Konut hesabında devlet katkısı 15 bin liradan 20 bin liraya, azami devlet katkısı oranı yüzde 20'den 25’e çıkarılıyor" dedi.

KONUT DESTEK HESABI NEDİR, NASIL YARARLANILIR?

Konut hesabı uygulamasıyla vatandaşların konut satın almaları için oluşturdukları birikimlerine şimdiye kadar yüzde 20'ye varan oranda devlet katkısı sağlanırken, söz konusu katkı 15 bin lirayı geçemiyordu. Eğer yeni yasa Meclis'te kabul eilirse bu rakam 20 bine, oran da yüzde 25'e çıkacak.

Peki konut hesabı nedir, nasıl yararlanılır?