Advertisement
HABERLER ABONE OL

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Asa 3 kamu bankasının konut kredi faizlerinde indirim yapmasıyla yoğun bir talep oluşmaya başladığını söyledi.

Bloomberg HT'ye konuşan Asa kampanyanın bir yıl ödemesiz olması ve 180 ay vadenin konut alıcısı için oldukça cazip olduğunu belirtti. Ancak bu durumun bir takım fırsatçıları da ortaya çıkardığını kaydeden Asa "bu fırsatçılar anında piyasayı yükseltti." dedi. Hükümetin buna karşı da tedbir aldığını anımsatan Asa "27 Mayıstan önceki fiyatlar geçerli olacak. Onun dışında fiyat artışı yapan projelere banka kredi vermeyecek..Tabii ikinci el konutta bunu tespit etmek kolay değil. Ancak çok bilinçli bir alıcı piyasaya çıkmaya başladı. İyice araştırmadan almıyorlar, yani birkaç tanesi artış yapsa bile devamı olmayacak. Birçok alıcı fahiş fiyattan almayacak" diye konuştu.

Asa ikinci el konut fiyatlarında son bir haftada en az yüzde 10'luk fiyat artışı olduğunu da ifade etti.

"FİYAT ARTIŞI ÖNGÖRÜLMÜYOR"

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı da Bloomberg HT'ye markalı konut firmalarının bu tarz fiyat artışları yapmadığını belirtti, Kabadayı kampanyaların etkisiyle sektörün toparlanacağını dile getirdi.

Kabadayı konuya dair "kamu bankaları tarihin en düşük seviyeleri diyeceğimiz bir kampanya yaptı, özel bankaların da bunu takip etmesini umut ediyoruz.. Markalı konut üreticilerinde fiyatlar internet sitelerinde, satış ofislerinde çok şeffaf biçimde yayınlanıyor, bu dönemde zam da öngörülmüyor." diye konuştu. Kampanyaya ciddi bir ilgi olduğunun altını çizen Kabadayı bu kampanyayla yaz aylarının sektör için hareketli geçeceğini belirtti.

Kabadayı pandemi sonrası yeni normalleşme süreciyle birlikte konuta ilginin artacağını kaydeden Kabadayı bu kampanyaların ciddi bir avantaj olduğunu ve yılın 3. çeyreğinde sektörde ciddi bir toparlanma olacağını dile getirdi.