Konut satışlarında gerileme ivmesi sürüyor
-
Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 34,1 oranında azalarak 117 bin 806 adet oldu. TÜİK'in açıkladığı verilere göre ipotekli konut satışları aynı dönemde yıllık bazda yüzde 57,7 azalış göstererek 16 bin 655 adede indi. Yabancılara yapılan satışlarda gerileme görülürken, Ruslar Kasım'da da yine ilk sırada yer aldı.
Konut satışlarında yıllık gerileme serisi Kasım ayında da devam etti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre konut satışları Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 34,1 azalarak 117 bin 806 oldu.
Açıklanan verilerle birlikte konut satışlarında yıllık gerileme serisi 5. aya yükseldi.
Konut satışlarında İstanbul 19 bin 687 konut satışı ve yüzde 16,7 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u 9 bin 367 konut satışı ve yüzde 8 pay ile Ankara, 7 bin 902 konut satışı ve yüzde 6,7 pay ile Antalya izledi.
İpotekli satışlarda düşüş devam ediyor
TÜİK verilerine göre, Türkiye genelinde ipotekli konut satışları Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 57,7 azalış göstererek 16 bin 655 oldu.
Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 14,1 olarak gerçekleşti. Ocak-Kasım döneminde gerçekleşen ipotekli konut satışları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,7 artışla 258 bin 524 oldu.
Kasım ayındaki ipotekli satışların, 5 bin 133'ü; Ocak-Kasım dönemindeki ipotekli satışların ise 70 bin 170'i ilk el satış olarak gerçekleşti.