Advertisement
HABERLER ABONE OL

Kore MB faizleri sürpriz bir şekilde değiştirmedi, büyüme beklentisini düşürdü

Kore Merkez Bankası guvernörü Lee Ju-yeol  Perşembe günü geniş kapsamlı bir adım olarak faiz değişikliğine gitmektense koronavirüsten etkilenen şirketlere kredi desteği sağlamayı uygun buldu. Merkez Bankası Başkanı Lee, salgının toplam etkisi hakkında bir şey söylemek için hala erken olduğunu belirtti.

Merkez Bankası faiz oranını değiştirmeyerek, yüzde 1.25 seviyesinde bıraktı.  Bu karar Bloomberg anketine katılan 28 analistin 10’u tarafından öngörülürken, çoğunluk Kore Merkez Bankası’nın faiiz rekor düşük seviyeye çekeceği öngörüsündeydi.

Merkez Bankası aynı zamanda yıl için büyüme görünümünü de düşürerek, salgından zarar gören ekonominin birinci çeyrekte daralmasının da olası göründüğünü bildirdi.

Kore Merkez Bankası'nın kararı koronavirüs salgınına yönelik daha sert önlemler alan Taylan ve Endonezya Merkezz Bankalarının aksine oldu. 

Güney Kore'nin en son verileri Çin ile olan ticaretin düşmesinden dolayı ekonominin baskı altında olduğunu gösternişti. 

Guvernör Lee Ju-yeol, kararın ardından yaptığı açıklamada, kurulun bu aşamada politika faizinde değişikliğe gitmektense virüse karşı kırılgan sektörleri hedefleyen mikro politika önlemleri alacağını bildirdi.