Bloomberg HT Haberler Dünya genelinde koronavirüs vaka sayısı 100 milyona yaklaştı
HABERLER

Dünya genelinde koronavirüs vaka sayısı 100 milyona yaklaştı

  • Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında toplam vaka sayısı 99 milyon 774 bini aştı.Kovid-19 verilerinin derlendiği "Worldometers" internet sitesine göre, dünya genelinde virüs nedeniyle 2 milyon 139 bin 31 kişi hayatını kaybetti

Giriş: 25 Ocak 2021, Pazartesi 12:02
Güncelleme: 25 Ocak 2021, Pazartesi 12:04

Türkiye’de koronavirüse karşı aşılama devam ederken, 3 milyon dozluk ilk partinin ardından Çinli Sinovac şirketinden bu hafta gelmesi beklenen 10 milyon dozluk yeni aşı sevkiyatının 6,5 milyonluk ilk bölümü bu sabah Türkiye’ye ulaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pazar günü Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “İnaktif aşıların 10 milyon doz olan 2. sevkiyatının ilk bölümü (6,5 milyon doz) aşılar pazartesi sabahı ülkemizde olacak” demişti. Koca cuma günkü açıklamasında ise mutasyon sebebi ile İngiltere, Danimarka ve Güney Afrika’dan Türkiye’ye olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmasının ardından, aynı kararın Brezilya için de alındığını bildirmişti.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye’de pazar akşamı itibarıyla son 24 saatte 5 bin 277 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı, 140 kişi hayatını kaybettiği bildirildi. Bakanlığın Kovid-19 Aşı Bilgilendirme Platformu’na göre saat 07:22 itibarıyla Türkiye’de ilk doz Kovid-19 aşısı uygulanan kişi sayısı 1,24 milyon oldu.

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs salgınında toplam vaka sayısı 99 milyon 774 bini aştı.