Advertisement
HABERLER ABONE OL

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın uluslararası seyahat konusunda açıklama yapması bekleniyor. Muhafazakar Parti seyahat kuralları ile aşı pasaportları konusunda esneme istiyor. Johnson ekonominin yeniden açılmasını sağlamak için herkesin haftada iki kez test yaptırmasını öngören bir sistem planlıyor. Buna ücretsiz test setleri eczanelerde bulunabileceği gibi evlere de gönderilebilecek.

ABD Başkanı Joe Biden, aşı olmanın “ahlaki bir vazife” olduğunu söyledi. Bu arada ülkede aşılama hızı da rekor seviyelere ulaşmış durumda.

Türkiye’de pazar akşamı açıklanan verilere göre, son 24 saatte 246 bin 210 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi yapıldı, 41 bin 998 kişinin testi pozitif çıktı, 185 kişi hayatını kaybetti. 7,14 milyonu ikinci doz olmak üzere Türkiye’de şu ana kadar 16,8 milyon doz aşı uygulandı.

Almanya’da yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 77 bini aştı

Robert Koch Enstitüsünden (RKI) yapılan açıklamaya göre, Almanya’da son 24 saatte 8 bin 497 kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu. Böylelikle ülkede toplam vaka sayısı 2 milyon 893 bin 883’e çıktı.

Son 24 saatte 50 kişinin virüs nedeniyle yaşamını yitirmesiyle toplam can kaybı 77 bin 13'e yükseldi.

Japonya, BioNTech/Pfizer'dan bugüne kadarki en yüksek miktarda aşıyı teslim aldı

Japonya, Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile Alman biyoteknoloji firması BioNTech üretimi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarının bugüne kadarki en yüksek miktarda dozunu teslim aldı.

Kyodo ajansının haberine göre, Pfizer üretimi Kovid-19 aşılarının 1 milyon 989 bin dozluk 11'inci kısmını taşıyan kargo uçağı, başkent Tokyo'nun doğusundaki Narita Havalimanı'na indi.

Böylelikle Japonya'ya şimdiye kadar, Pfizer'dan en fazla dozu kapsayan aşı grubunu teslim aldı.

Japonya Sağlık Bakanlığının onayını şubatta alan BioNTech/Pfizer aşıları, ülkede sağlık çalışanları ile 65 yaş üstü kişilerin aşılanmasını kapsayacak şekilde eyaletlere dağıtılacak.

Ülkede mayıs sonuna dek 4,8 milyon sağlık çalışanının, 12 Nisan'dan itibaren ise 65 yaş üstü kişilerin aşılanması hedefleniyor.

Belçika'da yeni tip koronavirüs salgınının başından beri hastalığa yakalananların sayısı 900 bini aştı

Belçika Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsünün (Sciensano) verilerine göre, 11,4 milyon nüfuslu ülkede bugüne kadar Kovid-19'a yakalanan kişilerin sayısı 900 bin 996, hastalık nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 23 bin 169 oldu.

Ülkede birkaç haftadır artan vaka sayılarında ise az da olsa azalma görüldü. Haftalık verilerin ortalamasını yayımlayan Sciensano'ya göre, son 7 günün ortalaması önceki haftaya göre yüzde 6 azalarak 4 bin 436 olarak kaydedildi.

Hastanede Kovid-19 nedeniyle tedavi görenlerin sayısı 2 bin 921 olurken yoğun bakıma alınanların sayısı 832 oldu. Ülkede toplam yoğun bakım yatak sayısının 2 bin civarında olduğu belirtiliyor.

Belçika'da ekimdeki ikinci dalgadan sonra alınan tedbirlerle azalan vakalar marta kadar günlük 2 bin civarında yatay seyretmişti ancak mart başında grafik yükselmeye başlamış, federal hükümet üçüncü dalga endişesiyle tedbirleri gevşetme kararını ertelemişti.

Hindistan'da günlük Kovid-19 vaka sayısı ilk defa 100 bini aştı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından en fazla etkilenen ülkeler arasında yer alan Hindistan'da günlük vaka sayıları ilk defa 100 binin üzerine çıktı.

Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 103 bin 558 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 12 milyon 589 bin 67'ye ulaştı.

Ülkede en yüksek günlük Kovid-19 vakası sayısı, ilk defa dün 100 bini aşarken, en yüksek seviye son olarak 16 Eylül 2020'de 97 bin 859 olarak kaydedilmişti.

Son 24 saatte 478 kişinin Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiği Hindistan'da virüs nedeniyle ölenlerin sayısı da 165 bin 101'e yükseldi.

Hindistan'da son bir günde tespit edilen vakaların yarısından fazlası, 57 bin 74 vaka ile Maharaştra eyaletinde görüldü. Yetkililer, Maharaştra eyaletinde vaka sayılarının yüksek seyretmesi nedeniyle bugün itibarıyla alışveriş merkezleri, bar, sinema salonları ve ibadethanelerin geçici olarak kapatılacağını duyurdu.

Eyalette ayrıca hafta sonları ve hafta içi 20.00-07.00 arası sokağa çıkma yasağı getirildi.

Ülkede bazı vatandaşların aşı olduktan sonra maske takmayı bıraktıkları için virüse yakalandıkları tespit edilmişti.

Kovid-19 verilerinin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, Hindistan "dünyada en fazla vaka tespit edilen 3. ve virüse bağlı en fazla ölümün görüldüğü 4. ülke" konumunda bulunuyor.​​​​​​​