HABERLER ABONE OL

Enfeksiyon hastalıkları uzmanları ve bilim insanları Çin’de şirketlerin faaliyetlerini durdurmalarına sebep olan yeni tip koronavirüsün güncel verilerin gösterdiğinden daha fazla bulaşıcı olabileceğini belirtti.

Dğnya Sağlık Örgütü üst düzey yöneticisi Dr. Mike Ryan, geçtiğimiz hafta Örgüt küresel acil durum ilan etmeden önce katıldığı bir konferansta“ Vakaların yayılma ivmesi endişe verici” dedi.

Çinli bilim insanları, yüksek olasılıkla balık pazarından geldiği belirtilen solunum hastalığı konusunda endişeli. Virüse fdair veriler günden güne değişiyor ve bazı enfeksiyon hastalıkları uzmanlarıne kadar bulaşıcı olduğunu görmelerinin haftalar aldığını bildiriyor.

Epidemiyolojistler, bilim insanları ve salgın hastalık uzmanları ile yapılan röportajlara göre, şu ana kadar görülen durum endişe verici ve virüs düşünüldüğünden daha bulaşıcı.

Hastalık çok hızlı yayılıyor. Çin Sağlık Bakanı, Ma Xiaowei, geçtiğimiz ay gazetecilere yaptığı açıklamasında, virüsün mutasyona uğrayarak insanlar arasında daha kolay yayılabilen daha güçlü bir varyasyona geçtiğine dair kanıtlar var dedi.

 

CNBC

 

Advertisement