Korsan taksiciye de, kullanana da ceza
-
TBMM'de kabul edilen teklifle, korsan taksicilere verilen para cezaları artılırken taksileri kullananlara da ceza geliyor

TBMM İçişleri Komisyonu, cadde, sokaklarda araç park edilmesi ve korsan taksiciliğe ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifini kabul etti.
Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'ne göre, havacılık sektöründe grev ve lokavt yapılamayacak.
Karayolu üzeri park yerindeki araçlar için park ücreti, yetki ve sorumluluk alanına göre park yerini tespite yetkili idarece veya bu idarelerce işletme izni verilen gerçek ve tüzel kişilerce alınabilecek.
Bunlar dışında hiçbir gerçek ve tüzel kişi, park ücreti alamayacak.
Trafikten men edilen veya çeşitli nedenlerle muhafaza altına alınan araçların, çektirilmesi ya da kaldırılıp götürülmesi, bu araçların koyulacağı yerler ve bu işlemlerin ücretlerine ilişkin usul ve esaslar yönetmelikte belirtilecek.
KORSAN TAKSİYE BİNENE PARA CEZASI
İlgili belediyeden izin veya ruhsat almadan, belediye sınırları içinde ticari amaçla yolcu taşıyan kişiye ve araç sahibine, kanunda belirtilen idari para cezasının 3 katı, bir yıl içinde tekrarlanması halinde ise 5 katı olarak uygulanacak. Daha önce 15 gün trafikten men edilen bu araçlar, bundan sonra 60 gün süreyle trafiğe çıkamayacak.
Korsan taksilerden yararlananlar da ilk kez para cezasına çarptırılacak. Bu ceza, ilgili fırkada belirtilen cezanın üçte biri oranında uygulanacak.