Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bloomberg'de yer alan habere göre, en iyimser beklentiler dahilinde Kovid-19 aşısı Kasım ayında ABD'de kullanılmaya başlansa dahi birçok Amerikalıya göre, aşı en erken gelecek sene yaz ya da bahar ayında hazır olacak.

Anthony Fauci'nin de aralarında bulunduğu üst düzey yetkililer ve röportajlardan derlenen bilgilere göre, bu muhtemel zaman çizelgesi okulların ailelerin ve işletmelerin daha bekleyeceği anlamına geliyor.

Bir röportajda Fauci, kamunun genelinin aşıya erişmesinin 2021 yılına kadar uzayacağını bildirerek, " Umarız 2021 yıljının ikinci yarısına kadar şirketler milyonlarca doz aşı ulaştırabilir dedi.

Çinli ilaç şirketi CanSino, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği aşı adayının 3. aşama klinik denemelerini Suudi Arabistan'da yapacağını bildirdi.

"Clinical Trials Arena" internet sitesinde yer alan habere göre, şirketin Çin Askeri Tıp Akademisine bağlı Pekin Biyoteknoloji Enstitüsü ile ortak geliştirdiği "Ad5-nCOV" adlı aşı adayının 5 bin sağlıklı gönüllü üzerinde test edilmesi planlanıyor.

Deneme, Riyad, Dammam ve Mekke şehirlerinde oluşturulacak test merkezlerinde yürütülecek.

Soğuk algınlığına yol açan zararsız bir adenovirüs aracılığıyla insan vücuduna Kovid-19'un genetik bileşenleri aktararak bağışıklık tepkilerini uyandırmayı hedefleyen Ad5-nCOV'un güvenliğinin ve bağışıklık etkisinin test edildiği 1. ve 2. aşama klinik denemeleri Çin'de yapılmıştı.