Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

Octet Türkiye Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Dr. Selim Seval, ticaretin elektronik ortamda yapılmasının birçok şeyi görünür kıldığını söyledi. Bloomberg HT Finansal Teknoloji programına katılan Seval, tüm dünyada büyük bankaların artık her köşe başına şube açmak yerine o köşe başındaki firmalara ulaşmak için dijital platformları kullanmaya başladıklarını belirtti. Bu durumun bankalara daha düşük maliyetli ve kapsamı geniş bir imkan sağladığının altını çizdi. Octet platformundan dünyanın her tarafına ulaşmasının mümkün olduğunu kaydeden Seval, "Bizim İngiltere'de, ABD'de , Pakistan'da bir çok ülkede müşterimiz var. Türkiye'deki KOBİ'ler o ülkelere mal satıyorlar. Oradaki müşterileri de bizim platformumuzu kullanıyor. Erişim kolaylığı sağlıyor. Biz ödemeleri ve tahsilatları daha güvenli hale getiriyoruz" diye konuştu.

 

'BANKACI EVE GİTTİĞİNDE RAHAT UYUYOR'

Octet Global’in 2008 yılından bu yana geliştirdiği portalını 2017 yılında Türkiye'ye getirdiklerini belirten Seval, Octet Türkiye olarak KOBİ’ler ve büyük şirketler için ticaret finansmanını kolaylaştırmak üzere hizmet sunan bir platform olduklarını belirtti. Platform üyesi olan alıcı ve satıcı işletmelere sundukları ticaret portalı ile aralarındaki ticaretin ve ödemelerin daha güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesini, tedarik zinciri döngüsünün de hızlandırılması sağladıklarının altını çizen Seval, "Hizmetlerimiz arasında ücretsiz dijital cüzdan hizmeti ve evrak yönetimi de yer alıyor" dedi.

Kredi veren kuruluşlara KOBİ'lerin ticari işlemlerini görünür hale getirdiklerini belirten Seval, "Kimden mal alıyor, kime satıyor, bir sonraki aşamada kime satıyor. Bütün bunları platformumuzda görünür hale getiriyoruz. Bu şirketler de kredi verilebilecek en güvenli şirketler haline geliyor. Biz de bankalara, gelin kredilerinizi bu ticari platform üzerinde görünür hale gelen KOBİ'lere verin, akşam eve gittiğinizde de rahat uyuyun diyoruz. Çünkü alıcı belli, satıcı belli, mallar teslim edilmiş, parasını ödeyeceğim diyor ve ödüyor. Dolayısıyla kredi veren kuruluşlara son derece güvenli bir ortam sağlıyoruz. Kendimiz kredi vermiyoruz. Bankaların ürünlerini platformumuzda pazarlıyoruz" diye konuştu. Octet Türkiye olarak global Octet networkü içinde en hızlı büyüyen ülke olduklarını belirten Seval, Citi tarafından düzenlenen MENA FinTech Challenge’ın kazanan fintech’i olduklarını sözlerine ekledi.