Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Volatilite pozisyonlarında uzmanlaşmış bir hedge fon 600 milyon dolarlık alımdan ve gücünü Brevan Howard Asset Management'ın kurucu ortağı Alan Howard ile birleştirmesinden sonra en büyük Bitcoin yatırımcılarından biri haline geldi.

One River Asset Management'ın CEO'su Eric Peters bir mülakatında kripto paralara yönelik kurumsal yatırımcılar arasındaki artan ilgiyi yakalamak için yeni bir şirket kurduğunu belirtti. İlk alımlarına ek olarak One River Digital Asset Management'ın Bitcoin ve Ether yatırımını 2021 başında 1 milyar dolara çıkarma taahhüdü bulunuyor.

Kripto para fiyatlarındaki artış ve merkez bankalarının eşi benzeri görülmemiş politika adımları, daha öncesinde büyük ölçüde perakende yatırımcının ilgisiyle sınırlı olan bir alana büyük yatırımcıları giderek daha fazla cezbediyor. Bugün fiyatı 23 bin doları geçerek rekor kıran Bitcoin yıl başından beri üçe katladı.

"Bu yeni varlık sınıfına nesilsel bir tahsis olacak." diyen Peters, kripto paralara yönelik kaynak girişlerinin henüz başladığını söylüyor.

Howard ise destekleyici roller oynuyor. One River Digital'ın fonlarına yatırım yapmanın yanında işletmeden de pay alıyor. Kendi kontrolündeki bir şirket olan Elwood Asset Management, One River Digital'a alım satım işlem hizmetleri, piyasa analizi ve teknik destek sağlıyor.

Howard'ın sözcüsü yorum yapmayı kabul etmedi. Ayrıca, Brevan Howard Ekim'de Connecticut merkezli One River'ın yüzde 25'ini aldı.