Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Güney Kore'de Bitcoin fiyatları, ABD'deki fiyatların yüzde 43 üzerinde. Piyasa katılımcıları arasında bu açıklık, yerel olarak "kimchi primi" olarak adlandırılıyor. 



Yatırımcılar, arbitraj işleminde bulunarak (Bitcoin'i ABD fiyatıyla alıp Güney Kore fiyatıyla satmak) bu durumdan faydalanabilecekken, Güney Kore'deki Dövize ilişkin ve para aklama karşıtı kurallar, traderlar için bu durumu zorlaştırıyor. 

Arbitraj grupları üzerindeki satışlardan yoksun kalma baskısı, Kore'de Bitcoin fiyatlarını ülkedeki bireysel yatırımcıların isteklerine bağlı hale getirmiş durumda. Bunun neticesinde gerçekleşen hızlı yükseliş, yerel otoriteleri alarma geçirdi ve yeni yeni oluşan sanal para dünyasındaki hararetli spekülasyonun ne kadar ilginç sonuçlar yaratabileceğinin altını çizdi. 

Güney Kore'deki fiyatlarda söz konusu sebep ile gerçekleşen hızlı yükseliş, dijital paralara ilişkin veri sağlayıcısı Coinmarketcap.com'un bu haftaki bazı fiyat hesaplamalarına neden Kore'deki sanal paraları katmadığını açıklıyor. Coinmarketcap.com'un bu hamlesi ile Bitcoin, Pazartesi günü yüzde 10'dan daha fazla, Salı günü ise yüzde 2.6 değer kaybetti.