Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Emeklilik ve bağış fonları danışmanlık şirketi Cambridge Associates'a göre kurumsal yatırımcıların kripto para evrenine giriş yapmayı değerlendirmeleri için zaman geldi.

“Zorluklara karşın yatırımcıların geleceği de düşünerek şimdiden bu alanı keşfetmeye başlamasının yararlı olacağına inanıyoruz.” diyen Boston merkezli kurum analistlerinin Pazartesi günkü araştırma notunda, “Bu yatırımlar yüksek risk taşısa da, bazıları dijital dünyayı altüst edebilir.” ifadesi yer aldı.

Büyük kurumların çoğu, büyük ölçüde düzenlemeye tabi olmaması ve yasa dışı ticaretin finansmanında kullanılması nedeniyle 120 milyar dolar büyüklüğündeki 10 yıllık piyasadan uzak duruyor. En büyük piyasa değerine sahip kripto para Bitcoin 2018'de yaklaşık yüzde 75 değer kaybetti.

Cambridge riski göze alarak bu işe girişmek isteyenlere “Bu alanı öğrenmek için önemli miktarda zaman harcama.” tavsiyesinde bulunuyor. Kuruma göre yatırımcıların likit olmayan girişim sermayesi fonlarından, bir Borsadan jeton (token) almaya kadar değişik yatırım yöntemlerini araştırmaları gerekiyor.

Kurumun dijital varlıkları değerlendirme yönündeki tavsiyesi 300 milyar doların üzerinde fon yöneten kurumlar için geçerli.

Kurumsal yatırımcılar, nadiren olsa da piyasaya daha fazla güvenilirlik katacaklarını düşünen kripto para taraftarlarını heyecanlandırıyor.

Fairfax County, Virginia'da iki emeklilik fonu bu ay blockchain ve dijital varlıklarda faaliyet gösteren bir girişim sermayesine yatırım yaptı. Yale Üniversitesi geçen yıl kripto paralara, yeni blockchainlere ve borsalara odaklı yeni projelere odaklanan bir fona yatırım yapmıştı.

Cambridge Associates'ın notunda, “Kripto evrenindeki sert düşüş bu varlıkların ve dayandıkları blackchain teknolojisinin geleceği hakkına kuşku doğurdu.” dendi.