Advertisement

Asya hisse senetleri, ekonomik sinyallerin küresel çapta zayıf gelmesinin ardından Perşembe günkü işlemlerde karışık bir seyir izledi. Dolar dört ayın zirvesine ulaşmasının ardından istikrarını korudu.

Şanghay ve Seul'de işlem gören hisseler düştü. Hong Kong hisseleri dalgalı seyretti. Tokyo Borsası tırmandı. Avustralya'da ise hisse piyasası tatil nedeniyle kapalı bulunuyor. Güney Kore Wonu ülke ekonomisinin ilk çeyrekte beklenmedik bir şekilde küçülmesinin ardından değer kaybetti. Yen önceki seans kaydettiği kaybını azalttı ve Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) ekonomik büyüme tahminini düşürmesi ve faizleri düşük tutma taahhüdünde bulunması sonrasında yatay seyretti. S&P 500 Endeksi şirket bilançolarına gelen karışık tepkinin ardından düştü. ABD Hazine tahvilleri iki günlük kazancının ardından fazla değişmedi.

S&P 500 şirketlerinin yüzde 80'inin beklenenden daha iyi kar açıklamasına karşın bazı uzmanlar yükselişin süreceği konusunda kuşku duymaya başladı. Asya'daki yatırımcılar ise Çin'de daha fala teşvik ihtimalini değerlendiriyor. Cuma günü ABD ilk çeyrek büyüme verisi açıklanacak.

U.S. Bank Wealth Management tahvil araştırma biriminin yöneticisi Bill Merz, “Genel olarak beklenenden daha iyi şirket karları gördük. Ancak küresek çapta ekonomik verilerde yumuşama görüyoruz ve ABD dışında dip gördüğümüze ilişkin bazı sinyaller olsa da büyümenin yavaşladığına dair yeterince sinyal görüyoruz.” dedi.

Hisse senetleri

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saatiyle 12:27'de yüzde 0.1 düştü.
Topix Endeksi yüzde 0.6 yükseldi.
Kospi Endeksi yüzde 0.4 düştü.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.7 geriledi.
S&P 500 Endeks vadelileri, dayanak endeksin yüzde 0.2 düşmesinin ardından yüzde 0.1 yüksedi.

Döviz

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 arttı.
Euro/Dolar paritesi 1.1155'te fazla değişmedi.
Yen yüzde 0.2 yükselerek dolar karşısında 112.00'den işlem gördü.
MSCI EM Döviz Endeksi yüzde 0.3 düştü.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi yüzde 2.52 seviyesinde yatay seyretti.

Emtia

WTI petrolü yüzde 0.1 gerileyerek varil başına 65.84 dolardan alıcı buldu.
Altın onsu değişmeyerek 1,275.98 dolardan işlem gördü.