Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, yatırımcıların giderek artan küresel koronavirüs vakaları karşısında devam eden politika desteğini değerlendirmesiyle, ABD ve Avrupa vadeli kontratlarıyla birlikte yükseldi. Dolar ve ABD Hazine tahvilleri geriledi.

Şanghay hisse senetleri güçlü hacimli işlemlerde yüzde 5'ten fazla yükseldi. Resmi medya piyasaya ilişkin pozitif yorumları yükselişte etkili oldu. Tokyo, Hong Kong ve Seul Borsaları yükseldi. ABD hisse senedi vadeli kontratları piyasaların tatil sonrasında yeniden açılmasıyla birlikte tırmandı. Avustralya hisse senetleri, otoritelerin Melbourne'deki salgını kontrol altına alma çabalarını artırmasıyla geriledi. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) hafta sonu küresel enfeksiyonlarda günlük rekorun kırıldığını açıkladı. Vaka sayısı 11.3 milyonu aştı. Petrol geri çekildi.

Yatırımcılar, virüsün yayılmaya devam etmesinden dolayı risk altında olan ekonomik toparlanmaya bağlı olarak Mart düşüğünden bu yana yüzde 40 artıda bulunan küresel hisse piyasasını değerlendiriyor. Goldman Sachs Group Inc. ABD ekonomisinde daralma beklentisini artırdı. Kurum üçüncü çeyreğin beklendiği kadar güçlü olmayacağını belirtti.

Sydney'de CMC Markets Plc piyasa stratejisti Michael McCarthy, “Yatırımcıların bu çeyrek için toparlanma beklentisine yönelik engelleri görmezden gelme istekliliği hala yükselişte olan virüs enfeksiyonlarından dolayı tehlike altında.” dedi.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Londra saatiyle 07:25'te yüzde 1.1 yükseldi.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 1.6 arttı.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 3.3 tırmandı.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 5.2 yükseldi.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 1.6 arttı.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.7 düştü.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzded 2.1 yükseldi.

Döviz

Yen yüzde 0.2 düşüşle 107.68 seviyesinden işlem gördü.
Offhore yuan yüzde 0.4 yükselişle 7.0423'ten alıcı buldu.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.4 artıda 1.1290 oldu.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 2 baz puan yükselişle yüzde 0.69 oldu.
Avustralya'da 10 yıllıkların faizi 4 bp artışla yüzde 0.94 oldu.

Emtia

WTI petrol yüzde 0.2 düşüşle varil başına 40.56 dolar oldu.
Altının onsu 1,775 dolardan işlem gördü.