Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Özellikle Asya Pasifik bölgesinde salgındaki olumsuz seyre rağmen hisse senetleri piyasaları haftanın ikinci işlem gününde de yükselişini sürdürdü.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Hong Kong öncülüğünde bu hafta ikinci gününde de yükselirken Tayvan’da güniçi rekor seviyeler görüldü.

Sabah saatlerinde Hang Seng’in ve Tayvan TAIEX endeksinin yükselişine Japon Topix ve Güney Kore Kospi endeksleri de eşlik etti.

ABD Borsaları S&P 500 ve Nasdaq 100 pazartesi yeni rekor seviyelerinden kapanırken ilk vadeli işlemlerde yatay seyir izlendi.

Bloomberg Dolar Endeksi yüzde 0,1 düşüşle 1.140 seviyesinde. Neredeyse tüm gelişmekte olan para birimleri dolara karşı değer kazandı.

Amerikan tipi ham petrol aktif kontratı yüzde 0,2 yükselişle 74,25 dolardan alıcı bulurken altının onsu da yükseldi.

ABD'de vaka sayılarındaki artış dikkat çekti

Kovid-19 pandemisi delta varyantı merkezinde yayılmaya devam ederken aşılamada farklı stratejiler gündeme geliyor.

Küresel çapta vaka sayısı 187 milyonu, can kayıpları 4,03 milyonu aştı; 3,44 milyardan fazla doz aşı uygulandı. ABD’de New York eyaletinde delta varyantı ve aşılamanın bazı bölgelerde düşük kalması sebebiyle vaka sayısı aylar sonra ilk kez artış gösterdi.

ABD Federal Gıda ve İlaç Dairesi Johnson & Johnson aşısı alan 12 milyon kişi içinde yaklaşık 100’ünde nadir bağışıklık sistemi dengesizlikleri görüldüğü uyarısını yaptı.

Fransa ve Yunanistan’da kırılgan nüfus ile temaslı bazı meslek gruplarında aşılama zorunlu hale getirilecek.

Güney Afrika’da aşılama temposu ülke çapındaki protestolar sebebiyle yavaşladı. Son 24 saatte 150 bine yakın kişiyi aşılayan ülkede geçen hafta ortalama 191 bin günlük doz aşı yapılmıştı.