Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Delta varyantının olumsuz etkisini üzerinden atan yatırımcılar olumlu aşı haberlerine odaklanırken, Asya Pasifik ve ABD vadelileri yükseliyor.

Yeni kısıtlama tedbirlerinin uygulandığı Avustralya’da buna rağmen S&P/ASX 200 endeksi yükseliş kaydetti. Güney Kore Kospi, Çin CSI 300 artıda seyrederken Japon Borsaları yatay seyir izliyor.

Salı gününü yatay seyirle kapatan S&P 500’de vadelileri yükselirken Nasdaq 100 vadelileri de aynı oranda artıda seyrediyor.

Fed üyesi Waller’ın tapering açıklaması sonrası ABD 10 yıllık tahvil getirisi %1,47 ile stabil seyrediyor.

Bloomberg Dolar Endeksi ise dünkü yükselişini koruyor. Endeks 1.138 seviyesinde.

OPEC+ görüşmesi ertelendi

Petrol üretiminin önümüzdeki aylardaki seyrini belirleyecek OPEC+ görüşmelerinde bakanların gerçekleştirileceği ön temaslar bir gün ertelendi.

Bloomberg'e konuşan konuya yakın delegelere göre ön görüşme taraflar arasındaki görüş ayrılıklarının giderilmesi için süre tanınması sebebiyle ertelendi.

OPEC+ içinde temel olarak Rusya-Suudi Arabistan ayrımı yaşanıyor. Rusya petrol arzında artışı desteklerken Suudi Arabistan daha kademeli bir artış patikası öneriyor.

Bakanların görüşmesi öncesi yapılan Ortak Teknik Komite’den ise herhangi bir politika önerisi çıkmadı.

OPEC Genel Sekreteri Mohammad Barkindo petrol piyasasının toparlanma yolunda olduğunu ancak henüz tamamen düzlüğe çıkamadığını belirtmişti.

OPEC+ görüşmesi öncesi ABD ham petrol ağustos kontratı yüzde 0,8 yükselişle 73,6 dolara yükselirken Brent ağustos kontratı ise yüzde 0,5 artışla 75 doların üzerine yükseldi.

Petrol fiyatları sert düşüşler olmaması durumunda bu yılın ilk yarısını 2009’dan bu yana en iyi performansla kapatmış olacak.