Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Küresel finans sistemi üzerine endişelerin azalmasıyla hisse senetleri değer kazanıyor. ABD’de S&P 500 endeksi pazartesi gününü yüzde 0,9 yükselişle kapadı.

Mevduat garantisi planı haberiyle birlikte ABD hisse vadelileri hafif yükselişle pozitif trendin devamına işaret ediyor. Japon Borsalarının kapalı olduğu Asya Pasifik’te de hisseler yukarı yönlü.

Üç günlük kayıp serisi sonrası Ğazartesi son bir ayın en düşüğüne gerileyen Bloomberg Dolar Endeksi toparlanıyor.

Bankacılık krizinin şiddetlenmesiyle ralli yapan ABD tahvilleri ise Fed’in faiz artışlarına devam edeceği beklentisiyle tekrar yükselişte.

Politika faizine duyarlı ABD 2 yıllık tahvil getirisi Pazartesi günü 14 baz puan yükselişe tekrar yüzde 4’ün üzerine çıktı.

Dev fonların AT1 kayıpları

UBS-Credit Suisse anlaşması sonrası 17,3 milyar dolarlık AT1 tahvilinin silineceğinin açıklanmasının ardından hasar tespiti de ortaya çıkmaya başlıyor.

Dev tahvil fonları Pimco ve Invesco’nun silinmesi planlanan Credit Suisse AT1 tahvillerinin en büyük yatırımcıları arasında yer aldığı ortaya çıktı.

Bloomberg'e konuşan bir kaynağa göre Pimco 807 milyon dolar, Invesco ise 370 milyon dolar büyüklüğünde Credit Suisse AT1 tahviline sahipti. Henüz anlaşma kapanmadığı için bu tahviller halen işlem görse de 1 dolara karşılık birkaç sent değerle el değiştiriyor.

Dünya çapında AT1 tahvilleri ise küresel finansal sisteme ilişkin endişelerin azalmasıyla ralli yapıyor.

Bloomberg verilerine göre sabah saatlerinde Asya Pasifik bankalarının ihraç ettiği 38 adet AT1 tahvilinden 36’sı değer kazanırken, Westpac Banking Corp.’un AT1 bonosu 5,4 sentlik rekor yükselişle 84,4 sente çıktı.