Bloomberg HT Piyasalar Küresel piyasalarda iştah yükseliyor
Piyasalar

Küresel piyasalarda iştah yükseliyor

  • ABD Başkanı Donald Trump, ABD ile Çin'in "adil ve harika" bir ticaret anlaşması yapmasını beklediğini söyledi.

  • Piyasalarda pozitif ABD şirket bilançoları da iştahın yükselmesine neden oldu.

Giriş: 21 Ekim 2025, Salı 08:24
Güncelleme: 21 Ekim 2025, Salı 08:24

Wall Street yatırımcıları, Amerikan şirketlerinden gelen olumlu sinyaller ve dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki ticaret geriliminin azalacağına dair umutlar üzerine hisse senetlerini yükseltti.

Bilanço sezonu devam ederken, S&P 500 endeksinde bilanço açıklayan şirketlerin yaklaşık yüzde 85’i kar tahminlerini aştı. Bu durum, hisse senetlerinde toparlanmaya yardımcı oldu ve endeks haziran ayından bu yana en iyi iki günlük kazancını kaydetti.

ABD ve Çin’in müzakere masasına dönmesiyle ticaret savaşının yatışacağına dair beklentiler de piyasalardaki havayı olumlu etkiledi.

Ritholtz Wealth Management’tan Callie Cox, “Neyse ki bilançolar var. Analistler haftalardır veri alamıyor. Tutunacak çok fazla veri olmadığında, manşetler daha fazla paniğe yol açıyor” yorumunu yaparken, RGA Investments’tan Rick Gardner, “Ekim ayında tipik mevsimsel dalgalanmalar görüyoruz, ancak son zamanlarda yaşanan dalgalanmalar tarihsel standartlara göre nispeten sığ, çünkü dipte alım zihniyeti devreye girmiş görünüyor” dedi. S&P 500 yüzde 1,1 yükseldi.

Loop Capital’ın iPhone talebindeki olumlu eğilimleri gerekçe göstererek tavsiyesini “al”a yükselttiği Apple hissesi 2025’in ilk rekorunu kırdı. Teknoloji devlerinin endeksi yüzde 1,6 yükseldi. Küçük şirketleri izleyen Russell 2000 endeksi yüzde 1,9 değer kazandı. 10 yıllık ABD Hazine tahvillerinin getirisi üç baz puan düşüşle yüzde 3,98’e geriledi.