Küresel piyasalarda karışık görünüm
-
Küresel piyasalar ABD'de beklentileri aşan enflasyonun ardından yine Fed'in para politikasına ilişkin fiyatlamalara odaklanmış durumda. Piyasa aktörleri bu nedenle Fed Başkanı Jerome Powell'ın iki günlük ABD Kongresi maratonunu yakından izleyecek. Senatörlerin Powell'a 2008'den bu yana en yüksek ABD enflasyonuna Fed'in bakış açısını sorması bekleniyor.
Yatırımcılar ABD TÜFE verisine göre pozisyon alırken hisse senetleri piyasaları karışık görünüm sergiledi.
Üç işlem gününün ardından ilk kez düşen ve Salı gününü yüzde 0,4 ekside kapatan S&P 500’de vadeliler yatay açılışa işaret etti.
Asya hisselerinde ise genelde iştahın düşük olduğu izlenirken, endekslerde karılık bir görünüm kaydedildi.
Salı gününü yüzde 0,5 yükselişle kapatan Bloomberg Dolar Endeksi sabah yüzde 0,1 gerilemeyle 1.146 seviyesine yakın.
Salı günü 5 baz puan yükselişle yüzde 1,4166’ya yükselen ABD 10 yıllık gösterge tahvilin getirisi sabah 2 baz puan gerilemeyle yüzde 1,3981’e düştü.
Dikkatler Powell oturumunda olacak
Fed Başkanı Jerome Powell’ın iki günlük ABD Kongresi maratonu bu akşam 19:00’da ABD Senatosu Komitesi ile başlıyor.
Senatörlerin Powell’a 2008’den bu yana en yüksek ABD enflasyonuna Fed’in bakış açısını sorması bekleniyor. Ayrıca Powell’ın Biden’ın bütçe harcamalarının enflasyonist etkisine yönelik görüşleri de merak edilecek. Ayrıca bugün ve yarınki Kongre sunumları Powell’ın mevcut görev süresindeki son sunumlar olacak.