Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Wall Street Borsaları haftanın ilk işlem gününde başta Apple olmak üzere teknoloji hisseleri öncülüğünde düşerken, yeni işlem gününün ilk vadeli işlemlerinde yatay bir görüntü sundu.

Asya’da borsalar ise genel olarak inşaat sektörü hisseleri öncülüğünde artıda. Japon Nikkei 225, Hong Kong Hang Seng yükselirken, Çin CSI 300 fazla değişim göstermedi.

Yükselişte Çin’deki inşaat hisselerinin, büyümeyi desteklemek için merkezi hükümetten daha fazla politika desteği geleceği umutlarıyla değer kazanması etkili oldu.

Avustralya Merkez Bankası’nın piyasa beklentilerinin aksine, 25 baz puanlık sürpriz faiz artırım kararı almasının ardından Avustralya doları değer kazandı.

Apple'ın iddialı lansmanı piyasayı dalgalandırdı

Apple, uzun zamandır beklenen 3 bin 499 dolar fiyatlı karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro’yu tanıttı.

Tamamlanması yedi yıldan uzun süren bu giyilebilir cihaz, oyunlar ve Walt Disney Co.’nun etkileşimli videoları dahil çok sayıda özelliğe sahip.

Yüksek teknoloji ürünü kayak gözlüklerini andıran cihaz, kendi işletim sistemine ve özel bir App Store’a sahip olacak. Cihazın önümüzdeki yılın başlarında ABD’de, ardından diğer bölgelerde satışa çıkması planlanıyor.

Ancak yatırımcılar yeni cihaza şüpheyle yaklaştı ve gün içinde bir ara rekor seviyelere yaklaşan Apple hissesi tanıtımın ardından kapanışta yüzde 0,8 düştü. Öte yandan satış gelirleri bakımından ABD’nin en büyük çip üreticisi Intel Corp., Mobileye Global Inc.’deki varlıklarının bir kısmını satarak harcama planları için yaklaşık 1,48 milyar dolar toplayacak. Intel hissesi kapanışta yüzde 4,6 geriledi.