Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Koronavirüs salgını ve Çin'in salgının yayılmasını durdurma çabaları, ekonominin bu çeyrekte daha önce beklenenden daha yavaş büyüyeceği anlamına geliyor. Bunun bir sonucu olarak, Çin'in büyümesine ilişkin tahminlerin medyanı 30 yılın en düşük seviyesine geriledi.

31 Ocak ve sonrasında düzenlenen anketteki 18 tahminin medyanına göre, Çin'in gayrısafi yurtiçi hasılası (GSYH) ilk çeyrekte yüzde 4 artacak. Bu seviye, 22 Ocak'ta düzenlenen anketteki yüzde 5.9'un altında kaldı ve 1990'dan beri en düşük seviyeyi işaret ediyor. Tüm yıl için ise büyüme tahmini yüzde 5.5 civarındaydı ve yine geçen ayki seviye olan yüzde 5.9'un altında kaldı.

Nomura Holdings Inc., UBS Group AG ve Macquarie Group Ltd. hem ilk çeyrek hem de tüm yıl için büyüme tahminlerini aşağı çeken kurumlar arasında yer aldı.

En düşük büyüme tahmini bu çeyrekte yıllık  bazda yüzde 2.5 ile Goldman Sachs Group Inc.'den geldi ve kurum ekonomik tablonun, son tatil dolayısıyla güncel ekonomik verilerin eksik olması ile birlikte, önümüzdeki haftalarda da belirsiz kalacağı uyarısında bulundu.