Advertisement
HABERLER ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) için Temmuz toplantısı son dönemlerin en kritik toplantılarından biri olacak.

Yeni stratejinin uygulanmaya başlanacağı tarih olarak 22 Temmuz'daki toplantı için AMB Başkanı Christine Lagarde politika değişikliği ve 2022 tedbirlerine yönelik sinyaller verdi.

Venedik’teki G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankacıları zirvesinde Bloomberg TV’ye röportaj veren Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde gelecek hafta gerçekleştirilecek faiz toplantısında yeni parasal teşvik yönlendirmesine hazır olunması gerektiğini söyledi.

22 Temmuz’daki toplantının ilginç varyasyonlara ve değişimlere sahne olacağını belirten Lagarde “Önemli bir toplantı olacak. Hedeflerimize ulaşacağımızı göstermemiz gerektiğine dair kararlılığımız düşünüldüğünde sözlü yönlendirme kesinlikle yeniden değerlendirilecek” açıklamasını yaptı.

AMB'nin yeni stratejisi 22 Temmuz'da uygulanmaya başlayacak

AMB, yeni stratejisinde enflasyon hedefinin yüzde 2'ye yükseleceğini teyit etti ve orta vadede simetrik yüzde 2 hedefi kabul edildi. Strateji değerlendirmesine göre AMB geçici sürede ılımlı düzeyde enflasyon hedefinin üzerine çıkabilecek.

AMB'den yapılan açıklamada “hedefin simetrik olmasının negatif ve pozitif sapmaların eşit derecede istenmediği anlamına geldiği” belirtildi. AMB enflasyon hesaplamasına ev sahiplerinin oturduğu konut maliyetlerinin de dahil edilmesini önerdi.

Yeni stratejinin açıklanmasından sonra basın mensuplarının önüne çıkan AMB Başkanı Christine Lagarde yeni stratejinin oybirliğiyle kabul edildiğini açıkladı. Lagarde yeni stratejinin net, iletişiminin yapılmasının da kolay olduğunu belirtmişti.

Lagarde basın toplantısında “Fed gibi ortalama enflasyon hedeflemesi yapıyor muyuz? Bunun cevabı hayır” demişti.

Stratejinin 22 Temmuz'daki toplantıyla uygulamaya alınacağı açıklanmıştı.