Advertisement
HABERLER ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanlığına gelecek olan Christine Lagarde, ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin ile ticaret savaşının küresel ekonomik büyümeyi negatif etkilediğini ve tarifelerin kalkmasının aslında bunu engelleyebileceğini söyledi.

 Lagarde CBS News’in “60 Minutes” programında,  “ABD Başkanı Donald Trump’ın en önemli anahtarının ticaret şartlarının öngörülebilirliği ve kesinliği olduğunu düşünüyorum. Zarar veren şey bilinmezlik” dedi.

1 Kasım’da Mario Draghi’den AMB Başkanlığı görevini devralacak olan Lagarde, ticaret savaşının küresel ekonomiyi yanlış yönlendirip yönlendirmeyeceğine yönelik soruya, “Kesinlikle küresel ekonomik büyümeyi düşürecektir. Büyümenin azalması daha az yatırım, daha az istihdam, daha çok işsizliğe sebep olacaktır. Yani kesinlikle etkili.” şeklinde cevap verdi.

Lagarde’ın sekiz sene başkanlığını yaptığı Uluslararası Para Fonu (IMF) geçtiğimiz hafta küresel büyüme tahminini geçen hafta dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki ticaret savaşına atıfta bulunarak düşürmüştü.  IMF şu anda dünya ekonomisinin bu yıl Temmuz’da yüzde 3.2 olarak öngörülen büyümesini yüzde 3’e, 2020 büyümesini ise yüzde 3.5’den yüzde 3.4’e revize etti.