Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hong Kong'un Yöneticisi Carrie Lam, yaptığı açıklamada Çin'in ulusal güvenlik ile ilgili yasayı olabildiğince hızlı bir şekilde tamamlaması için Hong Kong hükümetinin Ulusal Halk Kongresi (NPC) Daimi Komitesi ile tam iş birliği yapacağını belirtti.

Çinli yasa yapıcıların Hong Kong’da vatana ihanet, ayrılıkçı eylemler, isyana teşvik ve hükümeti devirme eylemlerine yönelik yaptırımları içeren yasanın tamamlanmasını görüştüğü bildirilmişti. Sonrasında, Çin Halk Kongresi'nde bu plan doğrulandı.

Hong Kong'un giderek artan şiddette bir ulusal güvenlik durumuyla karşı karşıya olduğunu ve Hong Kong'daki yasama organlarının ulusal güvenlik yasalarını kendi kendine öngörülebilir bir zamanda tamamlamakta zorlandığını belirterek "Hükümetin NPC'nin şehir için yeni bir ulusal güvenlik yapma şeklindeki çözümünü desteklediğini" söyledi.

Bu adımın Hong Kong'un "Tek Ülke, İki Sistem" esası üzerine uzun vadeli refah ve istikrarını güvence altına alacağını belirten Lam, söz konusu çözümün anayasayı değiştirmediğini, ya da 23. madde altındaki ulusal güvenlik yasamasının kanunlaşması yönündeki anayasal sorumluluğu değeiştirmediği veya dışarıda bırakmadığını ifade etti.