Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers, Circle'un kurucu ortağı ve CEO'su Jeremy Allaire'in podcast'i The Money Movement'ta kripto paralara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Blockchain alanında daha fazla inovasyon olacağını tahmin ettiğini belirten Summers, buna karşın küresel bir dijital paranın henüz yeni oluşma döneminde olduğunu belirtti.

Küresel dijital paralar ve sınır ötesi para aktarımlarında stablecoin'lerin rolüne ilişkin konuşan Summers, “Eminim çeşitli inovasyonlar olacaktır. Ancak benim ömrüm boyunca bir çeşit küresel dijital para olursa şaşırırım. Yanılabilirim de. Stablecoin ile çalışacak birçok inovasyon göreceğiz ve bu sınır ötesi transferlerin çok daha kolay olmasına izin verecek.” dedi.

Summers'a göre kripto para konusunun dayandığı üç ana unsur bulunuyor ancak ikisinin teknolojinin lehine güçlü argümanları bulunmuyor.

Bunlardan ilki hükümetlerin geleneksel paraları büyük bir ihtimalle insanların artık bunlara para yatırmak istemeyeceği noktaya kadar bozmayacak olmaları. Summers, sadece merkez bankalarının enflasyon tahminlerini tutturmakta zorlandıkları için ya da artan borç baskısı veya pandemi krizinden dolayı geleneksel paraların kaybolmayacağını belirtti.

Summer, ikinci olarak kripto paraların bir çeşit liberteryen cenneti olarak kabul görmeyeceğini düşündüğünü belirtti.

Kripto paralar için en güçlü argümanın geniş bir kullanım aralığı kapasitesine sahip olması olduğunun altını çizen Summers, özellikle geleneksel para transferlerinin külfetli ve çok fazla paraya mal olduğunu ifade etti.

Summers, sınır ötesi transferler için ödenen ağır ücretler ya da kart ödemelerinin ve ATM'lerden para çekilmesini ilgilendiren ücretlerin mevcut ödeme sisteminin zorluğunu ve verimsizliklerini gözler önünde serdiğini söyledi.

Coindesk.com