Advertisement
HABERLER ABONE OL

LC Waikiki'nin Yalova Avrasya OSB'de kurulan Yalova Lojistik Merkezi törenle açıldı. Açılış törenine Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldı.

Açıalışta konuşan ve enflasyonla mücadele etmek için merkez bankaları finansal sıkılaştırmaya gittiğini ve resesyon risklerinin artmasına neden olduğunu hatırlatan Nebati, biz teorisinde de uygulamasında da Türkiye Ekonomi Modeli'nin dünyaya büyük bir örnek teşkil edeceğine, bu sancılı dönemi en iyi şekilde geçeceğimize inanıyoruz.

Şirketin Yalova'daki yeni lojistik merkezinin alanının 274 bin metrekare olduğunu söyleyen Varank, inşaatı tamamlanan 91 bin metrekarelik, yani 62 bin palet kapasiteli ilk bölümün açıldığını ifade etti.

56 ülkeye ihracat

Varank, ihtisas organize sanayi bölgeleriyle tekstil ve hazır giyim firmalarına yeni yatırım alanları açtıklarını, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kurdukları tekstil kentler vasıtasıyla firmalara yeni sahalar kazandırdıklarını belirtti.

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük ise 4 kıtada 56 ülkede 1200den fazla mağazada 1 milyon 800 bin metrekarede üretim yaptıklarını aktardı.

Avrupa'nın en büyük 6'ncı moda perakendecisi konumunda bulunduklarını, 56 ülkenin 22'sinde sektör lideri olduklarını dile getiren Vahap Küçük, "Bugün kendi üretim tesislerimizde 10 bin, tedarik işlerinde ise 150 bin vatandaşımıza iş imkanı sağlıyoruz. TİM tarafından açıklanan 2021 yılı ihracat rakamlarına göre hazır giyim sektörü 12,8 milyar ihracat yaparken, bu rakamın yüzde 10'unu, yani 1 milyar 350 milyon dolarını LC Waikiki ve Taha Grubu iştirakleri yapmaktadır" dedi.