Bloomberght
Bloomberg HT Haberler Libya'daki olaylar petrolü geriletti

Libya'daki olaylar petrolü geriletti

  • Libya'da yaşanan olayların ülkedeki petrol üretiminde toparlanma sağlayacağı beklentisi emtia fiyatlarını geriletti

Giriş: 22 Ağustos 2011, Pazartesi 10:04
Güncelleme: 22 Ağustos 2011, Pazartesi 14:36

Libya'daki gelişmelerin petrol üretiminde toparlanmaya neden olacağı beklentileriyle Londra'da Brent tipi petrol fiyatları geriledi.

Libyalı muhaliflerin Trablus'un büyük kısmının denetimini ele geçirmesiyle Avrupa'nın gösterge kontratı yüzde 2.3 değer kaybetti. Bloomberg anketine göre Libya'da üretim geçtiğimiz ay 100,00 varil geriledi.

Sydney'deki Commodity Broking Services'te yönetici olan Jonathan Barratt, "Yaşanan olaylara tepki olarak piyasaya daha fazla ham petrolün girdiğini göreceğiz. Zaten stokların da arttığı piyasada bu durum fiyatlardaki düşüşe katkıda bulunacak" dedi.

Ekim vadeli Brent petrolün varili ICE Futures Europe'ta 2.47 dolar geriledi ve 106.15 dolar oldu.

Ekim teslim ham petrol, Nymex elektronik işlemlerde 12 sent düştü ve 82.29 dolar oldu. Bugün vadesi dolan Eylül kontratı da 82.28 dolar oldu.