Advertisement
HABERLER ABONE OL

Çin’in Üst Düzey Ticaret Temsilcisi Liu He, ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin ürünlerine yönelik gümrük vergilerini yükseltmesi ve gazetecilere Amerikan şirketlerinin Çin’den çıkmasını istediğini söylemesinin ardından, ülkesinin ticaret savaşının kızışmasına ‘kesinlikle karşı’ olduğunu söyledi.

Caixin tarafından Pazartesi günü yayımlanan habere göre, Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, Chongqing’de yaptığı açıklamasında, “Biz sakin bir tutumla müzakere ve işbirliği yoluyla problemi çözmek konusunda gönüllüyüz. Ticaret savaşının derinleşmesinin yalnızca Çin ve ABD’ye değil tüm dünyadaki insanların çıkarlarına zarar verdiğine inanıyoruz” dedi.

Liu He ayrıca, “ABD’li yatırımcılar da dahil olmak üzere tüm yabancı yatırımcılar ülkemizde hoşlukla karşılanır” dedi.

Trump tarafından Cuma günü yapılan açıklamada,  Çin’den ithal edilen 250 milyar dolar değerindeki ürüne uygulanan yüzde 25’lik gümrük vergisinin 1 Ekim itibariyle yüzde 30’a, yüzde 10 vergi uygulanan 300 milyar dolar değerindeki Çin ürünü için de 1 Eylül itibarıyla yüzde 10 olan vergi oranının yüzde 15’e çıkarılacağı belirtilmişti.

Çin ise Cuma günü ABD’yi soya fasulyesi, petrol ve otomobil içeren 75 milyar dolar değerindeki Amerikan ürününe ek vergi uygulamakla tehdit etmişti.