Advertisement
HABERLER ABONE OL

Türkiye’de sosyal değişim yaratmak için çalışan ve mali kaynaklara erişimi kısıtlı olan sivil toplum kuruluşlarını hibe yoluyla desteklemek amacıyla İngiltere’de kurulan Türkiye Mozaik Vakfı ile kadınların başarı hikâyelerini tüm dünyaya duyurmak, kadınlara yeni ufuklar açabilmek için çalışan TurkishWIN (Turkish Women's International Network), Kadınlar Günü haftasında kadınlara ve kadınlarla ilgili çalışan sivil toplum kuruluşlarına ilham veren bir etkinliğe imza attı.

Kız kardeşlik bizi güçlendirir

Londra’daki etkinliğin açılış konuşmasında TurkishWIN Londra Ağı Kurucusu Avukat Seda Yalçınkaya, “Londra‘daki Türk kadınlarına ilham veren bu anlamlı etkinliğe Türkiye Mozaik Vakfı ile birlikte imza atmaktan gurur duyuyoruz. Kız kardeşlik dayanışmasına ve “O yaparsa ben de yaparım” mottomuzun itici gücüne inanıyor, samimi iş ve yaşam hikayelerimizi sınır tanımadan sekiz senedir TurkishWIN’de paylaşıyoruz” dedi.

Tekelioğlu'nun Türkiye’nin dört bir yanından dokuz kadının kendi hayallerini gerçekleştirme hikâyelerinden oluşan ‘Yapabilirsin’ belgeselinin özel gösterimi katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Gösterimin ardından gerçekleştirilen panelde kadının iş hayatındaki rolü, engeller ve fırsatlar tartışıldı.

Önde gelen insan kaynaklari danışmanlığı şirketlerinden Egon Zehnder'in Londra Ofisi Yönetici Ortağı Çağla Bekbölet, Microsoft'ta Yapay Zeka Ortaklıklarından Sorumlu Kidemli Direktör Didem Ün Ateş, Türkiye Mozaik Vakfı kurucularından Nilüfer Atalay ve UniCredit Bankası Orta ve Dogu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Sermaye Piyasalarından Sorumlu Müdürü Müge Ekşi Menteş'in katıldığı paneli, Yesilist’in kurucusu ve Türkiye Mozaik Vakfı kurucularından akademisyen Ergem Şenyuva yönetti. Microsoft Reactor'in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe Londra iş dünyasından konuklar da yoğun ilgi gösterdi.

Gelir “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Hibe Programı“na bağışlanacak

Geceden elden edilen gelir Türkiye Mozaik Vakfı'nın Sivil Toplum için Destek Vakfı ortaklığıyla hazırlanan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Hibe Programı“na aktarılacak. 2019-2020 döneminde ilk kez oluşturulan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Fonu’nun başvuruları 25 Mart’a kadar devam ediyor. Programa en az bir yıldır sahada aktif olarak çalışan Türkiye’de kurulmuş dernekler, vakıflar, kooperatifler ve diğer kar amacı gütmeyen kuruluşlar başvurabiliyor. Başvuru yapan STK’lar hibe programından en çok 12 ay süreyle devam edecek çalışmaları için en fazla 70.000 TL talep edebiliyor. Türkiye Mozaik Vakfı ayrıca ‘Yapabilirsin’ belgeselinde yer alan Gülsüm Kav'ın kurucusu olduğu Kadın Cinayetlerini Durduracağız platformuna da destek sağlayacak.