Advertisement
HABERLER ABONE OL

2020 yılının başında pandemi nedeniyle durma noktasına gelerek on yılın en düşük seviyelerine yakın seyreden küresel birleşme ve satın almalar yılın ikinci yarısında hızlanmaya başladı.

Bloomberg verilerine göre global birleşme ve satın alma işlem hacmi bu sene yaklaşık yüzde 6 düşerek 3.5 trilyon dolara geriledi. Kuzey Amerika'da işlem aktivitesi yüzde 50'den fazla düştü.

Temmuz ayından itibaren birleşme ve satın alma haberleri hızlanmaya başladı. Sadece yılın son çeyreğinde 1.3 trilyon dolarlık anlaşmaya imza atıldı.

Pandemi döneminde iş yapma biçimleri de değişti, İngiliz ilaç devi görüşmelerini karantinada Avustralya'daki bir otel odasında drone aracılığıyla gerçekleştirdi.


Deutsche Bank Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Yatırım Bankacılığı Birimi'nden Berthold Fuerst "pandemi başladıktan sonra satın alma ve birleşme aktivitelerinde sert düşüş gördük, yılın ikinci yarısında ise güçlü bir toparlanma oldu" diye konuştu.

Bloomberg verilerine göre Avrupalı şirketlerin birleşme ve satın alma haberleri bu yıl yaklaşık yüzde 6 artışla 1.2 trilyon dolara ulaştı.

Fransa'daki JP Morgan Yatırım Bankacılığı Birimi'nden Maja Torun gelecek yıl birleşme ve satın alma haberlerinde hızlanma beklediklerini söyledi.

Asya Pasifik Bölgesi yılın ikinci yarısında en güçlü geri dönüşü yapan bölgelerden biri oldu, yıllık işlem hacimleri yüzde 13 artarak 1.3 trilyon dolara çıktı.