Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

Alneo Direktörü Zehra Aksoy, kullanım kolaylıkları, maliyet avantajları ve müşteri deneyimi nedeniyle cep POS’lara ilginin büyük oranda arttığını söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Sefer Yüksel’in hazırlayıp sunduğu Finansal Teknoloji programına Param Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlknur Uzunoğlu il katılan Aksoy, cep POS’ların işletmelere sağladığı avantajlar olduğunu ve birden fazla banka anlaşmasına ve fiziksel POS’lara gerek duyulmadığını söyledi. Tek bir uygulamadan tüm kartlara çekim avantajından yararlanıldığını kaydeden Aksoy, “Cep POS’larda fiziki POS’larda yer alan operasyonel maliyetler, sabit ücretler, hat bedelleri, kota-taahhüt gibi sınırlamalara tabi değil. Bu ücretler bulunmuyor” dedi. Cep POS’ların kullanım alanlarına da değinen Aksoy, Alneo’da şu anda 68’den fazla sektör bulunduğunu, en çok tahsilat yapan sektörlerin ise mobilya, ev dekorasyon, giyim aksesuar, kapıda tahsilat alan işletmeler, otomotiv ve metal ürün toptan satıcıları bulunduğunu ifade etti.

‘Param ile örnek fintech işbirliğimiz var’

Alneo’nun çatısı altında bulunduğu Insha Ventures’ın hem fintech girişim kurucusu hem de geliştirici olarak hizmet verdiğini ifade eden Aksoy, bu hizmetleri verirken fonksiyonel bağlantılarda hep güçlü işbirliklerine tercih ettiklerini belirtti. Param ile işbirliklerinin Alneo’nun iki buçuk yıl içinde canlıya alınmasıyla başladığını kaydeden Aksoy, Alneo’nun sanal POS altyapı sağlayıcısının Param olduğunu ve ve iki kurum arasında örnek bir fintech işbirliği olduğunu kaydetti.

İşbirliği konusunda İlknur Uzunoğlu ise büyüme stratejisinde kazan-kazan olarak ortak işler yapmaya çok inandıklarını söyledi. Büyüme stratejilerinin merkezinde bu stratejinin bulunduğunu ifade eden Uzunoğlu, “Her alanda yatırımı ben yapacağım, en iyi fonksiyonu ben göstereceğim demek bu çağda aslında çok gerçekçi değil. Param 20’den fazla banka ile entegrasyonu olan, binlerce üye işyerinin ödeme hizmeti aldığı milyonlarca bireyin de ön ödemeli kartlar veya cüzdan hizmeti aldığı büyük bir ödeme platformu. Bunu yaşatabilmeniz ve iyi hizmet verebilmeniz için güçlü bir teknoloji altyapısı gerekiyor. Biz bu konuda oldukça iddialı bir şirketiz. Alneo ile olan işbirliğinde de uzmanlıklarımızı birlikte masaya koyarak biz operasyon ve teknoloji altyapımızla ortak müşterilerimizin kolayca dijital ödeme çözümü deneyimine geçmesini sağlıyoruz” dedi.

‘Amacımız Türkiye’deki başarımıza Avrupa’ya da taşımak’

Param’ın yerel pazarda işbiliklerine devam edeceğini bu alanda hedeflerinin açık ara liderlik olduğunu belirten Uzunoğlu, önümüzdeki dönemde en önemli hedeflerden birinin ise Avrupa pazarında yapacakları işler olduğunu vurguladı. Param’ın İngiltere'de lisanslı bir ödeme kuruluşuna sahip olduğunu belirten Uzunoğlu, “Amacımız Türkiye'deki başarımıza Avrupa’ya da taşımak” dedi.

‘2022 hedefimiz 30 bin müşteri ve 3 milyar TL tahsilatı aşmak’

Alneo’nun kuruluş amacının KOBİ’lerin finansal sorunlarına çözüm bulma noktasında şekillendiği ifade eden Aksoy, TUİK verilerine göre Türkiye’de 3.5 milyon KOBİ olduğunu belirtti. KOBİ’lerin finansal sorunlarının nakit akışını koruma, pazar payını koruma, finansmana erişim, kurumsallaşma gibi başlıklarda toplandığını kaydeden Aksoy, “Biz de kartlı tahsilatlar noktasında yeni nesil cep POS çözümümüz olan Alneo uygulamasını hayata geçirdik. Alneo hem IOS hem de android cihazlarda çalışan bir cep POS çözümü. İşletmelere tek bir uygulama üzerinden tüm banka kartlarına tek çekim ve taksitli seçim olanağı sağlıyor. İster yakından ister uzaktan 4 farklı ödeme yöntemi ile bunu sunuyoruz” diye konuştu. 2021 yılında yüzde 168’lik hacimde, yüzde 74 işlem adedinde büyükdüklerini kaydeden Aksoy, 2022 yılın ilk beş ayında ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 296’lık hacimsel büyüme, yüzde 138’lik de işlem adedinde büyüme gerçekleştirdiklerini belirtti. Aksoy, 2022 yılı hedeflerinin 30 bin müşteri ve 3 milyar TL tahsilat üzeri kapatmak olduğunu ifade etti.