Advertisement
HABERLER ABONE OL

Manulife Varlık Yönetimi Kıdemli Gelişen Piyasa Stratejisti Richard Segal Bloomberg HT’de Fokus programında Güzem Yılmaz Ertem’e konuk oldu. Segal, Dolar/TL ’nin yıl sonuna kadar 5,70-80 bandında kalacağını ve Merkez Bankası’nın gelecek ay faiz indiriminin 100 baz puan olacağını söyledi.

Segal’ın konuşmasında öne çıkan detaylar şöyle;

Türk varlıklarının kısa vadede görünümü hakkında Segal, “Tahvil piyasasına aynı şekilde girişler var. Büyük ihtimalle dolar/TL yılın geri kalanında 5,70- 5,80 civarında kalacaktır. Ondan sonra biraz daha değer kazanabilir. Ben hisse piyasası için hala iyimserim.  Büyük ihtimalle yılsonuna kadar yüzde 5 bir artış görebiliriz. Hem yerel hem de yabancı yatırımcı girişlere bağlı olarak…” dedi.

CDS’ler, risk primleri veya Euro Bond’ların hala cazip olduğunu söyleyen Stratejist, “Evet. Hemen hemen dünyadakilere benzerler. Çok fazla getiri yok ve esasen reel getiri yok. Çünkü dengeli ekonomik koşulları  ve uzun bir oynaklığın olduğunu düşünecek  olursak, yabancı yatırımcılar hükümet tahvillerinin ya da şirket tahvillerinin cazip olduğu görüşünde. Çok uzun bir ralli yaşandı. Daha fazla fiyatların artması için alan var diyebiliriz” diye ekledi.

Merkez Bankası’nın yıl sonu kararı için ise, “Görünüşe göre faiz indirimi olası görülüyor. Ben çok görüşme gerçekleştirdim.  Merkez Bankası’nın yapabileceği en küçük faiz indirimi 100 baz puan olacaktır. Tabi ki daha fazla faiz indirimi yapılması olasılığı da var.  Merkez bankasının önümüzdeki yıl daha fazla indirim yapma istemesinden dolayı, önümüzdeki ay 100 baz puanlık indirim yapmasını bekliyorum.