Advertisement
HABERLER ABONE OL

Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri AŞ., şirket paylarının halka arzı kapsamında izahname onayı için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulundu.

Matriks'ten yapılan açıklamaya göre, bankacılık ve finans alanında faaliyet gösteren kişi, kurum ve kuruluşların; piyasalara ilişkin veri, haber, analiz, emir iletimi ve portföy izleme ihtiyaçlarına yönelik çözümler ile bu firmaların altyapı ihtiyaçlarına ilişkin yazılımlar üretiyor.

Kurulduğu 2003 yılından bu yana, sunduğu bütüncül hizmet anlayışı ile hareket eden ve bir Finansal Teknoloji (FinTech) firmasına dönüşen Matriks, yüzde yüz Türk sermayeli bir şirket. Matriks, finans piyasalarında oluşan verileri, bu piyasalarla ilgili haber ve yorumları analiz imkanlarıyla birlikte anlık olarak sunuyor ve bu piyasalara yönelik işlem platformları, emir ve risk yönetim sistemleri başta olmak üzere teknolojik çözümler geliştirerek bunlara ilişkin hizmetler veriyor.

Hem bireysel hem kurumsal segmentte sahip olduğu geniş kullanıcı kitlesi ile sektörün önde gelen markası olan Matriks, halka arz sürecinde Garanti Yatırım Menkul Kıymetler AŞ.'yi yetkilendirdi.

2019'da satış geliri 70,6 milyon TL oldu

Taslak izahnameye göre halka arz kapsamında sadece mevcut pay sahiplerinin paylarının halka arz edilerek satışa sunulması sebebiyle işlem sonucunda herhangi bir halka arz geliri elde edilmeyeceği belirtildi.

İzahnameye gçre halka arz edilecek payların nominal değeri 8.141.796 TL olurken çıkarılmış sermaye oranı ise yüzde 74,75 olarak kaydedildi.

Seçilmiş finansal bilgilere göre, şirketin net satışları 30 Eylül 2019 ve 30 Eylül 2020 dokuz aylık mali dönemleri için sırasıyla 49.812.891 TL ve 77.716.466 TL olarak kaydedildi. 31 Aralık 2019 itibarıyla biten mali yıl için ise net satışlar 70.548.624 TL oldu.