Advertisement
HABERLER ABONE OL

Mavi tarafından yapılan açıklamaya göre, Mavi’nin toplam gelirleri 2020’nin aynı dönemine göre yüzde 82, 2019’a göre yüzde 49 artarak 3 milyar 191 milyon TL’ye ulaştı.

Yılın ilk dokuz ayını 301 milyon TL net kârla tamamlayan şirket, üçüncü çeyrekte 162 milyon TL ile bugüne kadarki en yüksek çeyrek kârını elde etti. Dönemi 750 milyon TL FAVÖK ile tamamlayan Mavi’nin FAVÖK marjı %23,5, FAVÖK büyümesi ise %150 oldu. İkinci çeyrekten itibaren operasyonlardan yaratılan güçlü nakit sonucu dönem sonunda 369 milyon TL net nakit pozisyonuna ulaşıldı.

Perakende alanında trafiğin pandemi öncesi seviyelere geri gelmesiyle birlikte; Türkiye mağaza satışları %75,2 büyüdü. Bu performansta %43,8 işlem sayısı artışı ve %21,8 sepet büyümesi etkili oldu.

Perakendenin yanı sıra e-ticarette de büyümeye devam eden Mavi’nin ilk dokuz ayda online satışları Türkiye’de %122, global ölçekte ise %77 arttı. Global e-ticaret hacminin toplam ciro içindeki payı ise %14,6 seviyesinde gerçekleşti.

"Yılsonu beklentimizi yukarı yönlü revize ettik"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mavi Üst Yöneticisi (CEO) Cüneyt Yavuz, şunları söyledi:

“Mavi’nin marka değerleri ve kurum kültürünün rehberliğinde, 30 yaşına girdiğimiz 2021 yılında markamızı geleceğe taşıma hedefiyle ekip olarak var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Temeli insan ve finansal yönetimi sağlam global bir şirket olarak, marka konumlandırmamız, doğru ürün, doğru fiyat, yüksek kalite ve müşteri odaklı stratejimiz, etkin risk yönetimi ve veriye dayalı karar alma mekanizmalarımız sayesinde yılın üçüncü çeyreğini güçlü bir şekilde kapattık. Her zaman ileriye bakan bir marka olarak, uzun vadeli hedeflerimize odaklanarak, tüm operasyonlarda verimliliği ön planda tutmaya, kaliteyle sürdürülebilir büyüme stratejimizi değişen pazar ve müşteri davranışlarını dikkate alarak şekillendirmeye devam ediyoruz.

Yılın ilk 9 ayında yakaladığımız güçlü performans sonucunda yıl sonu beklentilerimizi yukarı yönlü revize ediyor, 2021 yılını %80-85 gelir büyümesiyle tamamlayacağımızı öngörüyoruz.

Diğer taraftan SAP geçişiyle birlikte ERP dönüşümümüzü tamamladık. E-ticaretteki büyümemizi Mavi’nin güçlü dijitalleşme ve CRM altyapısıyla sürdürürken, perakende operasyonlarımızda daha da güçlenerek yılı 7 net mağaza açılışı ve 9 mağaza genişlemesiyle kapatmayı planlıyoruz.”