Advertisement
HABERLER ABONE OL

Tıbbi malzeme kuruluşu Meditera, sermaye artırımı yoluyla halka arz oluyor. 23-24-25 Haziran tarihleri arasında talep toplayacak olan şirket, paylarının yüzde 20,59’unu halka arz edecek.

80 ülkede 100’den fazla müşteriye ihracat gerçekleştiren Meditera, anestezi ve yoğun bakım solunum devreleri üretiminde, onkoloji ilaç hazırlama ve uygulama sistemleri kurulumunda, işletilmesinde ve projelendirilmesinde, infüzyon pompa ve setleri distribütörlüğü, üretimi ve teknik servisinde, biyosidal ürün üretiminde faaliyet gösteriyor.

2020 yılında 203 milyon TL yurtdışı satış gerçekleştiren şirket ihracatının yüzde 69’unu Avrupa, yüzde 21’ini Asya, yüzde 6’sını Kuzey Amerika ve yüzde 3’ünü ise Avustralya kıtasına yapıyor.

Halka arz ve gelecek hedeflerine yönelik açıklamalar yapan Meditera Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Sevinçli, “Halka arzdan gelen kaynak ile Ar-Ge’ye daha fazla yatırım yapmayı, kurumsallaşmayı güçlendirerek daha hızlı büyümeyi ve yurt dışında firma satın alması yoluyla bu pazarlardaki konumumuzu artırmayı hedefliyoruz. Halka arz gelirinin yüzde 25-30'u ile yurtdışı/yurtiçi fırsatlar değerlendirilecek, yüzde 30-35'i ile işletme sermayesi ihtiyaçları karşılanacak. Yüzde 20 nakit temettü dağıtmak istiyoruz. İhracat odaklı büyümemizi sürdürürken, yurtdışı pazarlarında yeni yatırımlarımıza da devam edeceğiz.” açıklamalarını yaptı.