Advertisement
HABERLER ABONE OL

Meksika Finans Bakanı Arturo Herrera’nın yerel bir radyodaki konuşmasına göre, Meksika ekonomisi Nisan’da %17 küçüldü ve Mayıs’ta çok daha az olsa da küçülmeye devam edecek.

En son resmi verilere göre, Latin Amerika’nın ikinci en büyük ekonomisi yılın ilk üç ayında %1,2 daraldı. Ocak mart arasındaki bu yavaşlama Meksika’nın üst üste daraldığı dördüncü çeyrek oldu. Dört aylık bu verilerin ülkenin son on yılda yaşadığı en kötü performansı gösterdiği düşünülüyor.

Finans bakanının programda söylediklerine göre koronavirüs kaynaklı ekonomik daralmanın en kötü kısmı geride kaldı.

“Elimizde olan bilgiler ışığında Nisan ayının en kötü ay olduğunu düşünüyoruz, GSYH’nin %17 düşmesi de bunu gösteriyor” diyen Herrera, mayıs ayında ekonominin daha az daralacağını düşündüklerini ve ekonomik veriler yayınladığında hep beraber göreceklerini ekledi.

Aynı zamanda bakan hükümetin ekonomiyi kademeli bir şekilde bu ayın başından itibaren açmaya başladığını vurguladı. Önemli endüstriler olarak sınıflandırılan, otomotiv, madencilik ve inşaat sektörü güvenlik protokollerini uygulayıp operasyonlarına devam edebilme iznine sahip.

Reuters