Mercedes Actros'un üretimi Aksaray'da başladı
-
Mercedes Benz-Türk'ün Actros modelinin üretimi Aksaray'da başlarken, üretim bandından inen ilk Actros, düzenlenen törenle basına tanıtıldı
AKSARAY(A.A) - 03.12.2010 - Adem Koçak - Mercedes Benz-Türk'ün Actros modelinin üretimi Aksaray'da başlarken, üretim bandından inen ilk Actros, düzenlenen törenle basına tanıtıldı.
Mercedes-Benz Türk'ün Aksaray'da ürettiği ilk Actros'un bant çıkışı töreni ve Aksaray'da yapılacak yeni yatırımlarla ilgili düzenlenen basın toplantısına, Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, Mercedes-Benz Türk Kamyon Üretiminden Sorumlu Teknik Direktör Gerald Jank ile Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır katıldı.
Aksaray'ın önemli bir coğrafyada bulunduğunu anlatan Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, Almanya'daki fabrikadan Asya ve Orta Doğu'ya satış yapamadıklarını, Aksaray fabrikasının coğrafi konumu itibariyle Asya ve Orta Doğu pazarına yakın olması nedeniyle daha kolay kamyon satışı yaptıklarını söyledi.
Mercedes-Benz Türk'ün Aksaray'daki kamyon fabrikasının 1986 yılında üretime başladığını ve aradan geçen sürede bu fabrikada 130 binin üzerinde çeşitli tonajlarda kamyon ürettiklerini belirten Kurz, ''2009 Nisan ayında Mercedes'in yeni modeli olan Actros'un 2010 Aralık ayında Aksaray'da üretime başlayacağını söylemiştik. Bugün bu sözümüzü yerine getirdik'' dedi.