Advertisement
HABERLER ABONE OL

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Sözcüsü Steffen Seibert, ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter hesabının askıya alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Siyasal iletişimin nefret, yalan ve şiddete teşvikle zehirlenmesini önlemek için sosyal medya operatörlerinin büyük sorumluluk taşıdığını kaydeden Seibert, ancak düşünce özgürlüğünün de temel bir hak olduğunu vurguladı.

Bu temel hakka sosyal medya yönetiminin kararına göre değil yasalar kapsamında müdahale edilebileceğini kaydeden Sözcü Seibert, “Bu açıdan bakıldığında, Başbakan Merkel ABD Başkanının hesaplarının kapatılmasının sorunlu olduğunu düşünüyor” dedi.

Trump'ın Twitter ve Facebook hesapları askıya alınmıştı

Facebook şirketi, 6 Ocak’ta Trump destekçilerinin Kongre binasını basmasının ertesi günü ABD Başkanının sosyal medya hesaplarını askıya almıştı.

Twitter ise, ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabını 9 Ocak günü kalıcı olarak askıya aldığını duyurmuştu. Twitter'ın güvenlik ekibinden yapılan yazılı açıklamada, "Trump'ın hesabından paylaştığı son mesajları ve bağlamlarını yakından inceledikten ve özellikle bu paylaşımların nasıl tepki aldığına baktıktan sonra, daha çok şiddeti kışkırtma riskinden dolayı, bu hesabı kalıcı olarak askıya aldık." ifadesi kullanıldı.

Twitter hisseleri hafta başında, 88 milyon takipçisi olan ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabının kalıcı olarak kapatılmasının ardından açılış öncesi işlemlerde yüzde 8.3 düştü. Hisseler daha sonra düşüşünün bir kısmını telafi etti ve yüzde 6.4’e geriledi.