Haberler

MESS'ten Yarınım Burs Programı

  • Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası, MESS Yarınım Burs Programı ile 10 yılda 50 bin meslek liseli gence ulaştı.

Giriş: 10 Eylül 2025, Çarşamba 10:23
Güncelleme: 10 Eylül 2025, Çarşamba 10:23

MESS Eğitim Vakfı, MESS Yarınım ile MESS üyesi işletmelerde çalışanların mesleki ve teknik liselerde eğitim gören çocuklarına karşılıksız burs desteği sunuyor.

10. yılını dolduran MESS Yarınım Burs Programı, burs desteğiyle şimdiye dek Türkiye genelinde 50 bin gence ulaştı. Türkiye’deki her üç meslek lisesinden birinde en az bir MESS Yarınım bursiyeri bulunuyor.

MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol; “Memnuniyetle görüyoruz ki MESS üyelerimizin çalışanlarının çocukları eğitim tercihlerinde giderek daha fazla metal alanlarını seçiyor.

MESS Mesleki Eğitim Bursu’nun başladığı ilk yıllarda bursiyerlerin yüzde 35’i metal sektörüne yönelik alanlarda eğitim görürken, bu oran her yıl düzenli olarak artarak 2024-2025 döneminde yüzde 60 seviyelerine kadar yükseldi” dedi.