Bloomberg HT Haberler MGK toplantısı sona erdi, bildiri yayımlandı
HABERLER

MGK toplantısı sona erdi, bildiri yayımlandı

  • Toplantının ardından yayımlanan bildiride Suriye'de herhangi bir emrivakiye göz yumulmayacağı belirtildi. Bildiride Fırat'ın doğusuna da vurgu yapılarak, "En büyük terör tehdidi Fırat'ın doğusundan gelmektedir" denildi

Giriş: 27 Kasım 2018, Salı 19:26
Güncelleme: 27 Kasım 2018, Salı 21:59

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yayımlanan bildiride, "Bazı ülkelerin, proje terör örgütleri FETÖ/PDY ile PKK/KCK'nın Suriye kolu PYD/YPG'yi terör örgütü olarak görmemesi terörizmle mücadeleye zarar veriyor." ifadesi kullanıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki MGK toplantısının ardından bildiri yayımlandı.

Bildiride, Türkiye'nin güvenliğini ilgilendiren önemli iç ve dış gelişmelerin bütün yönleriyle ele alındığı belirtilerek, FETÖ/PDY, PKK/PYD-YPG ve DEAŞ başta olmak üzere, milli birlik ve beraberliği tehdit eden tüm terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında icra edilen operasyonlar ile hudut güvenliği hakkında Kurul'a bilgi arz edildiği açıklandı.

Bildiride, Suriye ve Irak'ta yuvalanan terör örgütlerinin varlığından kaynaklanan, Türkiye'nin güney sınırlarına yönelik tehdide karşı vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla mücadelenin kesintisiz ve kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

Taraflara makul ve süratli davranmaları yönünde çağrı