Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

HANDE BERKTAN

Yazılım devi Microsoft, 2021'de kullanıma sunulduğundan beri sınırlı sayıda müşteri tarafından kullanılabilen Azure OpenAI Hizmetinin geniş kullanılabilirliğini duyurdu. Hizmet, Microsoft'un bulut müşterilerinin ChatGPT'nin kullandığı GPT-3.5 dil sistemi gibi çeşitli OpenAI araçlarına erişmesini sağlıyor.

Microsoft CEO’su Satya Nadella sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “ChatGPT, müşterilerin dünyanın en gelişmiş yapay zeka modellerini kendi iş zorunluluklarına uygulamalarına yardımcı olduğumuz için, artık genel kullanıma sunulan Azure OpenAI Hizmeti'ne çok yakında geliyor.” açıklamasını yaptı.

Microsoft, ChatGPT Creator'a 10 milyar dolarlık yatırım düşünüyor

İddialara göre Microsoft, aynı zamanda OpenAI'ye 10 milyar dolar yatırım için görüşmelerde bulunuyor. Microsoft, Elon Musk’ın kurucusu olduğu Open AI’a 2019’da 1 milyar dolarlık yatırım yapmıştı. 2019'daki 1 milyar dolarlık yatırım sayesinde halihazırda bir OpenAI ortağı olan Microsoft, Alphabet’in Google, Amazon.com ile rekabette kendi ürünlerini geliştirmek için en popüler ve gelişmiş AI sistemlerinde içeriden avantaj elde etmek istiyor.

Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT ise insan konuşmasını taklit etmesi, profesyonel yazarların yerini alma ve hatta Google'ın temel arama işini tehdit etme potansiyeli hakkında spekülasyonlara yol açtı. Şirket, teknolojisini lisanslamak için geliştiricilerden ücret alarak para kazanıyor.