Advertisement
HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

ABD’li teknoloji devi Microsoft’un yeni yapay zeka uygulaması CoPilot, kurumsal e-postalardaki yazım yanlışlarından, müşteri destek hizmetlerinin yazışmalarındaki insan hatalarına, yanlışları algılayıp, düzeltmeye programlandı. Yapay zeka ayrıca otomatik olarak toplantı özetleri oluşturmak ve pazarlamacıların verilerini daha detaylı bir şekilde incelemesi mümkün kılacak yeni özelliklerle donatıldı.

Copilot ile kuruluşlar, bir anlamda çalışanlarını satış, hizmet, pazarlama, operasyonlar ve tedarik zinciri rolleri için oluşturulmuş yapay zeka araçlarıyla destekleyecek.

Copilot özelliğinin, tüm kurumsal işlerde kullanılması planlanıyor. Yeni yapay zekaya ilişkin konuşan Microsoft Kurumsal Başkan Yardımcısı Charles Lamanna "Son dört yıldır, üretken yapay zeka ve temel modellerini, işyerlerine getirme yolculuğundayız. Kendi ürünlerimizi ticarileştirmek için OpenAI ile uzun süredir devam eden bir ortaklığımız mevcut. Azure OpenAI hizmeti aracılığıyla artık teknolojinin ve ürünlerin müşteriler için dönüştürücü sonuçlar sağlayabileceği bir noktaya ulaştık." dedi.