Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ABD Başkanı Donald Trump'ın devam eden toparlanmanın seyrinden oldukça memnun olduğunu, fakat daha fazla teşvik istediğini bildirdi.

Mnuchin’in açıklaması, Trump’ın kasım ayındaki seçimlerde rakibi Joe Biden’ın vatandaşların çoğuna yansımayan, “K” şeklinde bir toparlanma uyarısı yapmasının ardından geldi.

Pazar günü Fox News yayınına katılan Mnuchin, ABD’nin üçüncü çeyrek büyümesinin “olağanüstü” olacağını öngördü ve bazı ekonomistlerin %30-%35 oranında bir gayrisafi yurtiçi hasıla büyümesi beklediğini belirtti.

Aynı yayında Joe Biden'ın danışmanı Symone Sanders ise ekonomistlerin bu tarz toparlanmayı 'K' şeklinde toparlanma olarak nitelendirdiğini ve vatandaşların çoğuna yansımadığını bildirdi. Bidenise , “K şeklinde toparlanma, en tepedekiler için işlerin düzelmesi, orta ve alt kesim için ise işlerinin daha da kötüye gitmesi anlamına geliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Cuma günü ABD'de açıklanan istihdam verilerine göre tarım dışı istihdam Ağustos ayında 1,371,000 ile beklentinin hafif üzerinde artmış ve işsizlik oranı % 8.4'e düşmüştü.